Categorieën

Zeer fraai antiek bronzen beeld voorstellende een gifmenger / alchemist figuur met in zijn rechterhand een kandelaar en in zijn linkerhand een esculaap.

Het beeld staat op een gelobte bronzen voet, die op bijzondere wijze is opengewerkt. Aan de binnenkant van de voet staat in het wit een inventarisnummer geschreven die verwijst naar de herkomst van het beeld, namelijk het Museum Spaans Gouvernement op 't Vrijthof.

Dit museum heeft het beeld 30 jaar geleden aangekocht op de eerste TEFAF beurs in Maastricht.

Het beeld is nu weer op de markt gekomen omdat het musem een gedaantewisseling heeft ondergaan waarbij alle oude kunst de deur is uit gegaan en is gekozen voor voor moderne, hedendaagse kunst.

Het museum heet tegenwoordig Museum aan 't Vrijthof.

De herkomst van het beeld is het Rijngebied tussen Maastricht en Keulen en het stuk dateert van eind 16e- begin 17e eeuw, dus dik 400 jaar oud. De esculaap stond in die periode voor alchemisten en pas later voor doktoren.

Het beeld is verder 27,5 cm hoog x 11.5 cm breed bij de voet en verkeert in uitstekende conditie.

Dit sculptuur is ultra-zeldzaam, andere exemplaren zijn nog niet op een hand te tellen. U zult begrijpen dat dit beeld daarom ook valt in de hogere prijsklasse. Wij zien daarom graag alleen serieuze, goed gemotiveerde reacties tegemoet. Berichtjes met alleen "Wat moet ie kosten?" worden niet beantwoord.