Categorieën

Olieverfportret van zigeunerin

€3750

In winkelmand

Olieverfportret van een zigeunerin 

Meer details

Zeer fraai werk in olieverf dat geschilderd is op een mahoniehouten paneel voorstellende een portret van een jonge zigeunervrouw.

Deze dame komt er wel. Ze kijkt vol zelfvertrouwen op ons neer, met een aan arrogantie grenzende blik in haar ogen. Dit wonderschone schilderij is gemaakt door de Duitse schilder Nathaniel Sichel (1843 - 1907). 

Geboren in Mainz verkreeg deze kunstenaar bij leven al een grote reputatie als portrettist, figuratieve kunstenaar en schilder van historische taferelen. Het meest is Sichel echter bekend geworden met zijn werken van vrouwelijk schoon waarvan dit portret een goed voorbeeld is. 

Hij won in 1864 de Prix de Rome en werkte meestal vanuit Parijs waar hij al snel een gewild kunstenaar werd. Zijn oriëntalistische schonen zijn tot op de dag van vandaag zeer gewilde stukken, hangen in diverse musea en komen zelden op de markt. 

Nathaniel Sichel stierf in 1907 in Berlijn waar hij inmiddels zijn studio had. Zijn reputatie was echter zo groot geworden dat zijn werken werden afgebeeld op porseleinen borden en schalen van KPM en zijn tot op de dag van vandaag geprint op posterformaat te verkrijgen. 

Voor een origineel stuk moet u echter bij ons zijn.

Het paneel zit verder in een kapitale, zeer zware museale lijst die het geheel completeert. 

De conditie van het werk is uitstekend. Het paneel is recentelijk schoongemaakt waardoor de kleuren fris zijn, sprankelend en het lijkt alsof deze mooie vrouw gisteren geschilderd is. Het portret zal echter rond 1880 gemaakt zijn.

Gesigneerd rechtsboven en de afmetingen inclusief lijst zijn: 70 x 60 cm.