Categorieën

Wonderschoon schilderij in olieverf op canvas voorstellende een liggende naakte jonge vrouw. Het werk is geschilderd met een kleurstelling en lichtval die van bijzonder hoge kwaliteit is.

Dit dromerige, impressionistisch aandoende stuk is gemaakt door de Spaanse kunstenaar Pierre Ribera (1867 Madrid - 1932 Parijs).

Pedro (Pierre) Ribera verhuisde als jongvolwassene naar Frankrijk, waarschijnlijk om in Parijs een kunstopleiding te volgen; hij verwierf later het Franse staatsburgerschap. Hij kreeg les van Léon Bonnat (1833-1922), beroemd portrettist en leraar van bekende kunstenaars als Gustave Caillebotte, Georges Braque en Henri de Toulouse-Lautrec.

Hij exposeerde op de Parijse Salon waar hij in 1907 werd onderscheiden. Tussen 1900 en 1930 maakte Ribera vele reizen, o.a. naar het Verre Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Amerika. In zijn werk zijn hiervan invloeden te zien.

Ribera schilderde portretten, naakten en figuurvoorstellingen, landschappen en genretaferelen. Ook maakte hij wandschilderijen, onder meer in het Victoria Eugenia Theater in San Sebastian en het Casino in Monte-Carlo.

Dit grote werk meet 1.50 x 90 cm en verkeert in goede conditie, met een paar lichte leeftijdssporen maar niets dramatisch. Het is geschilderd rond 1900. Dit is onder andere te zien aan het label achter op het doek van Maison Blanchet waar Ribera en ander grote Parijse schilders uit die tijd hun verf en canvas kochten.

Prijzen voor werken van Ribera kunnen op veilingen oplopen op tot vele tienduizenden euro's. 

Indien u om dit prachtige kunstwerk ook nog een lijst naar eigen keuze doet dan heeft u een schilderij van museale kwaliteit aan de muur. 

Gesigneerd linksonder met: Ribera - Paris.