Categorieën

Olieverfpaneeltje Jan van Beers

Bijzonder fraai olieverfpaneeltje voorstellende een halfnaakte jongedame vanaf de rug gezien. 

Dit fijn geschilderde werkje is van de bekende Belgische schilder Jan van Beers (1852 - 1927).

Van Beers vertrok na zijn studie aan de academie van Antwerpen in 1873 naar Londen en in 1878 naar Parijs waar hij al gauw naam maakte en tot de mondaine kringen in Parijs behoorde. 

Zijn huis was weelderig, exotisch aangekleed en door hemzelf gedecoreerd met grappige tot pikante tafereeltjes. Hij ontving thuis vele welstellende vooraanstaanden (al dan niet met hun maîtresses) en ook gekroonde hoofden.

Er was destijds enorme vraag naar zijn stukken dat zich vertaalde in toen al forse prijzen en die populariteit is altijd zo gebleven. Vandaar dat schilderijen van hem gauw vele duizenden euros doen op veilingen. 

De prijs voor dit fraaie paneeltje is dan ook een buitenkansje om een stuk van hem voordelig aan te schaffen. Als u als al iets kunt vinden, want het aanbod is zeer schaars. 

De conditie van dit werk is uitstekend met slechts lichte leeftijdsporen. Het zit nog in de originele peperdure lijst met achterop een zegel van de lijstemaker. Het zal gemaakt zijn circa 1885 schatten wij. De afmetingen inclusief de lijst zijn 29 x 33 cm.